Sergio Leone

I Quentin Tarantinos senaste film “Once Upon a Time in Hollywood” börjar Leo DiCaprios avdankade skådespelare spela in filmer med en italiensk filmregissör. Regissören sägs vara världens näst främste regissör av spaghettivästerns. Vem tror ni Tarantino syftar på som den främste? Det vore tveklöst Sergio Leone. Tarantino har själv uttryckt sin beundran för Leone vid ett flertal tillfällen.

Musiken var viktig i Leones filmer och deras soundtrack har i många fall blivit lika ikoniska som filmerna själva. Den italienska filmkompositören Ennio Morricone komponerade musiken till alla Leones filmer, soundtracken rekommenderas varmt. Men vad ska du lyssna på dem i? Hos Teknikdelar.se hittar du ett brett utbud av trådlösa hörlurar till bra priser. Du har öppet köp på alla produkter i 30 dagar och beställningar levereras rasande snabbt direkt hem till din brevlåda (förutsatt att det inte är ett stort paket, då är det ombud som gäller).

Leones första engelskspråkiga film var “För en handfull dollar” från 1964. Det var filmen som introducerade världen för Clint Eastwoods tystlåtna westernhjälte. Den blev del av en klassisk filmtrilogi som avslutades med mästerverket “Den gode, den onde och den fule” 1966. Därefter ville Leone sluta med västernfilmerna, men det skulle bli en till: “Ducka, skitstövel” från 1971. Sedan tog det ända till 1984 innan han släppte sin sista film “Once Upon a Time in America” 1984.