Explosion vid inspelning av “James Bond 25”

En explosion har inträffat vid inspelningen av den tjugofemte filmen om James Bond, som håller på att spelas in just nu i Storbritannien. Explosionen var planerad och en del av inspelningarna på Pinewood studios, en gammal och välkänd studio där många filmer har spelats in genom årens lopp. Men explosionen blev större och mer kraftig än förväntat och det ledde i sin tur till att en person i det arbetslag som ingår i filmen (som jobbar med diverse praktiska saker bakom kameran) blev skadad. En del av filmens kulisser blev dessutom förstörda. Det som blev förstört var utsidan av den studiolokal där filmen spelas in. Personen i arbetslaget ådrog sig en skada som beskrivs som lindrig av filmens officiella kanaler i sociala medier.

Innan explosionen blev även huvudrollsinnehavaren skadad och fick genomgå en operation på foten följt av två veckors rehabilitering. Det inträffade under inspelningen av filmen i en annan del av världen, på den varma ön Jamaica.

Filmen har blivit lite försenad, bland annat på grund av dispyter kring filmens manus. Nu verkar det som att den får premiär i början av april år 2020 i både USA, Frankrike och Storbritannien. Från början var planen att filmen skulle få premiär redan nu i höst, närmare bestämt den 25:e oktober 2019 i Storbritannien följt av en premiär i USA två veckor senare. Filmens arbetsnamn är Shatterhand och en rad olika författare av manus samt två olika olika regissörer har varit involverade i filmprojektet.