Office space

Alla har väl någon gång haft en lite jobbig dag på jobbet. Men frågan är om någonting alls kan matcha hur det går för grabbarna i den inte särskilt romantiska men däremot väldigt roliga komedin Office Space som nu har cirka 20 år på nacken. Ja tiden går undan ibland får man allt säga.

Office Space handlar om ett par killar som sliter i ett inte alltför inspirerande kontorslandskap men en dag får de nog och bestämmer sig för att göra uppror. Tillsammans med en servitris som spelas av ingen mindre än Vänner-stjärnan Jennifer Aniston börjar de smida planer på hur de kan störta det ondskefulla corporate america-företaget som de jobbar på och bli lite mer fria och självständiga i sina yrken. Det hela utmynnar i en ganska galen avslutning på filmen där det bland annat blir så att kontorslokalerna får utrymmas!

Exakt vad som gör Office Space så rolig att titta på är svårt att förklara och man behöver nästan titta på filmen själv för att förstå filmens väldigt speciella och minst sagt skruvade humor. De positiva recensionerna på filmsajten imdb är en indikator på att många gillar filmens knasiga roligheter och roliga knasigheter. Om man inte tycker att Office Space är rolig gillar man nog inte komiska filmer över huvud taget!