Minecraft-filmen

Minecraft är ett av de bäst säljande dataspelen någonsin. En överlevnadssimulator som passar både för små och stora spelare och som givit upphov till en hel industri. Du som är ett fan av Minecraft kan köpa allt från Minecraft ryggsäckar till planscher och mycket annat hos Gameloot.se. Snart kommer du också kunna se Minecrafts värld komma till liv på bioduken.

Filmen om Minecraft får premiär tidigt 2022?

Sedan några år tillbaka har man alltså jobbat på en film som bygger på det framgångsrika dataspelskonceptet. Det rapporteras dock att arbetet med filmen stött på flera problem. Problem som gjort att premiärdatumet fått skjutas upp. Från början var tanken att vi skulle fått se filmatiseringen redan i maj 2019, nu säger man att filmen kommer få premiär i mars 2022.

Erfaren regissör och manusförfattare

Det återstår att att se hur bra den här filmen kommer att bli. Många är filmskaparna som brottats med att försöka överföra videospel till bioduken och det saknas inte exempel på när det gått riktigt uselt. Filmen om Minecraft skrivs av manusförfattaren Allison Schroeder som tidigare varit med och skrivit bland annat Frozen II, Hidden Figures och Christopher Robin. För regin står Peter Sollet, en amerikansk filmregissör som sedan tidigare mest är känd för Raising Victor Vargas och Nick & Norha’s Infinite Playlist. De har en stor utmaning, inte minst med tanke på att Minecraft i grund och botten är ett spel som saknar någon form av utmärkande handling. Så vad kommer filmen att handla om? Enligt Variety kommer filmen att kretsa kring en tonårstjej och några av hennes vänner i en kamp mot Ender Dragon. Så mycket mer än så vet vi inte i nuläget.

Vilka kommer stå framför kameran?

När det gäller vilka som kommer stå framför kameran vet vi i nuläget inte så mycket. Den enda skådespelaren som tycks vara bekräftad är Steve Carell, annars mest känd för bland annat den amerikanska versionen av The Office. Enligt rykten ska han dock vara rätt tänd på projektet, tydligen är han far till ett stort Minecraft-fan. Vilken roll han ska spela i filmen har vi ingen aning om.

Det kommer säkerligen läcka ut fler intressanta detaljer om den kommande Minecraft-filmen under 2021. Om filmskaparna lyckas med projektet vet vi dock inte förrän filmen förhoppningsvis får biopremiär tidigt år 2022.