Mortal Kombat

För ett litet tag sedan skrev jag om Tomb Raider, en film som bygger på ett TV-spel. Det är ett fenomen som håller på att bli mer och mer vanligt. Nyligen blev det klart att det väldigt populära TV-spelet The Last of Us ska bli TV-serie för HBO. Sedan tidigare jobbas det också på en filmatisering av TV-spelsserien Uncharted (för övrigt också det ett spel från Naughty Dog, samma utvecklare som gjort The Last of Us). Men i det här inlägget tänkte jag påminna om ett TV-spel som adapterades för bioduken långt innan alla de hittills nämnda: Mortal Kombat.

Har du ett TV-spel du vill filmatisera? Nåja, det kanske kan bli svårt med tanke på att rättigheterna förmodligen kan bli ganska dyra. Men om du har någon annan typ av budskap att föra ut kan du kontakta ett produktionsbolag. Crispfilm i Stockholm har producerat innehåll åt välkända varumärken som Scania, ABB och Mercedes-Benz, för att bara nämna några. Det är ett bra CV minst sagt. Det säger sig självt att de kan göra film även av ditt budskap.

Filmen Mortal Kombat hade premiär 1995 och byggde på TV-spelet som väl får sägas vara ett av de mest kontroversiella någonsin. Filmen fick väldigt dålig kritik men framstår på senare tid som något av en kultklassiker. Jag rekommenderar att du ser om den, om inte annat för den underproducerat bombastiska titellåtens skull.